به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهننیوز، در بازار جهانی به گفته تحلیلگران، چین قرار است امسال بیشترین فولاد را از سال ۲۰۱۶ صادر کند، چرا که تضعیف یوان و قیمتهای رقابتی به بزرگترین تولیدکننده جهان کمک میکند مازاد فلز را به دلیل تقاضای ضعیف در داخل تخلیه کند.
صنعت عظیم فولاد چین به شدت تحت تاثیر رکود چند ماهه در بخش املاک عظیم این کشور قرار گرفته است و قیمت فولاد را در ماه می به پایینترین حد سه سال اخیر رسانده است.
در مجموع وضع بازار چین خوب نیست. هفته گذشته شش کارخانه بزرگ اعلام کردند سودشان ۱۲ درصد کاهش یافته و شش ماهه دوم را بدتر می بینند. روند نزولی ارزش یوان به صادرات چین کمک میکند و این برای صادرات ما خوب نیست چون چین رقیب بزرگی در بازار خاور دور است. نباید انتظار داشت که وضع چین به زودی تغییر کند.
حاشیه سود تولید فولاد در چین
در جدول و نمودارهای زیر روند تاریخی حاشیه سود از ابتدای سال ۲۰۲۲ نشان داده شده است. خط چین بیانگر حاشیه سود بر اساس اخرین نرخهای موجود است. ارقام بر حسب دلار بر تن هستند.
بازار جهانی نیز هنوز از خواب بیدار نشده و حداقل تا یک ماه دیگر همین شرایط حاکم است چون سیاست رکود برای مبارزه با تورم ادامه دارد.
دادههای گمرک نشان میدهد که صادرات فولاد در پنج ماهه اول نسبت به سال گذشته ۴۱ درصد افزایش یافته است و انتظارات بر این است که حجم صادرات به ۷۷ میلیون تن برسد، صادرات برای سال ۲۰۲۳ میتواند به راحتی از ۶۷.۳۲ میلیون تن ارسال شده در سال گذشته فراتر رود.
بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد در آسیا و اقیانوسیه در ماه می ۶ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت. شرایط دشوارتر شده و کارخانهها تحت فشار باشند.
علی رغم انتشار دادههایی که نشانگر افزایش ذخایر ورق گرم در بحبوحه کاهش تقاضای فصلی است؛ قیمت ورق گرم در روزهای آخر هفته گذشته افزایش ناچیزی داشته است. به طوری که در بازار داخلی قیمت ۱۰ یوان رشد داشته است.
دادههای صنعت نشان میدهد که ذخایر HRC در چین برای دومین هفته متوالی در این هفته به دلیل تداوم رکود تقاضای فصلی افزایش یافت. آخرین ارقام ارائه دهنده اطلاعات محلی نشان میدهد که ذخایر HRC نگهداری شده توسط بازرگانان و کارخانهها در چین پس از افزایش ۱۰۸ هزار و ۹۰۰ تنی در هفته قبل با ۱۰۰ هزار و ۹۰۰ تن در هفته به ۳٫۷۱ میلیون تن در روز پنجشنبه افزایش یافته است.
قراضه و شمش CIS
طی هفته گذشته واردات قراضه فولاد در ترکیه به دلیل فروش ضعیف فولاد در بازارهای داخلی و صادرات در وضعیت محدودی مانده است. شنیدههای حاکی از آن است که کارخانههای پیشنهادات صادرات میلگرد را به ۶۱۰ دلار در تن فوب کاهش دادهاند اما با کاهش قیمت نیز خریداری در بازار وجود نداشت.
در نمودار زیر روند تاریخی فاصله بین شمش بیلت CIS و قراضه وارداتی ترکیه از امریکا از ابتدای سال ۲۰۲۲ ارائه شده است. حداقل فاصله منطقی برای اینکه تولیدکنندگان در نقطه سر به سر تولید قرار بگیرند حدود ۱۰۰ دلار بر تن است. خط چین نشانگر فاصله بین شمش و قراضه بر اساس اخرین نرخ های موجود است که در جدول زیر ارائه شده است.
ضریب مصرف قراضه برای تولید شمش ۱٫۱ در نظر گرفته شده و برای محاسبه شکاف قیمت از این ضریب استفاده شده است.
منبع: کارگزاری پویان
انتهای خبر/ف
نظر شما